Systeembouw

“Step by step is how great things are accomplished."

Systeembouw is een snelle bouwmethode waarmee je woning binnen 6 tot 8 maanden instapklaar is. Er wordt steeds rekening gehouden met de normen rond energiezuinig bouwen, zo hebben ze steeds de laagste energiewaardes met een E-peil < E20.

Geen isolatie nodig

Bij systeembouw maken we gebruik van materialen waar de isolatie reeds in verwerkt is. De systeembouw platen bestaan uit zand, cement en kalk. Ze zijn dus energiezuinig én voldoen aan de hoogste thermische isolatie-eisen en brandveiligheidseisen. Zo voorkom je prijsaanpassingen van bijvoorbeeld de meerprijs van isolatie.

Render NANO Architecten
Systeembouw Sint-Truiden

Het volledige project is een ontwerp van Exact Architecten uit Diepenbeek, Steenweg 229. 

Meer woning voor dezelfde prijs

Met een systeembouw woning creëer je eenvoudig meer woonvolume. De dakconstructie bestaat uit dezelfde elementen als de rest van de woning, waardoor er geen dakspanten nodig zijn en de zolder omgetoverd wordt in een lichte, makkelijk bereikbare leefruimte.

Door weer en wind

Daarnaast zijn we bij het bouwen van een systeembouw woning ook niet weersafhankelijk, omdat alle constructie-elementen opgebouwd worden in de fabriek. Zo lopen we ook geen vertraging op. Ook uitvoeringsfouten zijn miniem, omdat alle onderdelen op voorhand samengesteld worden.

Systeembouw werf
Render NANO Architecten

Modern afgewerkt

De stijl van de woning bepaal je zelf. Als je een moderne woning verkiest, is systeembouw de ideale oplossing. De meeste woningen worden afgewerkt met crepi of buitenbepleistering, wat zorgt voor die moderne look. Maar je kan ook een afwerking met steenstrips kiezen.

Een systeembouw woning in 5 stappen:

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Opmaak van het ontwerp in overleg met onze architect
  3. Opmaak totaalbudget van jouw woning
  4. Afhankelijk van jouw wensen bepalen we de binnenafwerking
  5. Opmaak uitvoeringsdossier