Traditioneel bouwen

“Our buildings connect the human person with the environment."

Traditionele opbouw

Traditioneel bouwen is nog steeds één van de beste bouwmethodes. Een traditionele woning, opgebouwd met binnenmuur in snelbouwsteen, spouw met isolatie en gevelsteen, scoort bovendien goed op het vlak van isolatie, akoestiek en bescherming tegen vocht (Belgisch klimaat).

Traditioneel bouwen plan
Gevelsteen traditionele woningbouw

Afwerking met gevelsteen

Dit is de meest gekende manier van bouwen en wordt voornamelijk gekozen bij klassieke, pastorie of tijdloze stijlen van woningen. Bovendien biedt gevelsteen je de mogelijkheid om jouw woning een frissere look te geven door bijvoorbeeld het schilderen of kaleien van de gevel.

Traditioneel, maar toch duurzaam

Een traditionele woning bouwen duurt gemiddeld 10 tot 12 maanden en ook het prijskaartje van een traditionele bouw ligt hoger dan bij systeembouw.

Ook bij een traditionele woning zorgen we ervoor dat alle energienormen in acht zijn genomen en de woning zo energiezuinig mogelijk afgeleverd wordt.

Traditionele woningbouw

Optimaal gebruik van binnenruimte

Bouw je met kelder en/of zolder, zorg dan voor voldoende licht, lucht en bereikbaarheid, vermits deze ruimtes integraal deel uitmaken van jouw leefvolume.

Afwerkingsgraad interieur

Jij bepaalt in hoeverre Treeco betrokken blijft in de afwerking van jouw woning. Het is jouw keuze van vloer, badkamer, keuken, dressing, schilderwerken en alle andere binnenafwerkingen.

Traditioneel maar modern bouwen

Een traditionele woning in 5 stappen:

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Opmaak van het ontwerp in overleg met onze architect
  3. Opmaak van het totaalbudget van jouw woning
  4. Afhankelijk van jouw wensen bepalen we de binnenafwerking
  5. Opmaak uitvoeringsdossier