We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

Klimaatplan

“Together for a green future.”

Treeco is jouw duurzame all-in bouwpartner in de Kempen voor een totaalervaring in en na het bouwproces. We streven er naar te bouwen of renoveren met hoogwaardige energieoplossingen op een transparante, persoonlijke en efficiënte manier.

Omdat we duurzaam bouwen hebben de nieuwe regelingen uit het klimaatplan ook impact op ons en onze werkwijze. Precies daarom leggen we je graag alles uit zodat ook jij klaar bent voor de toekomst!

"All-in voor jouw duurzame droomwoning!"
Het antwoord op alle vragen!

We begrijpen dat de nieuwe regelingen nogal ingewikkeld kunnen zijn en enkele vragen oproepen. Daarom geeft onze klimaatexpert een antwoord op de meest gestelde vragen in een korte video reeks. 

Wat zijn energielabels voor je woning?
Is een warmtepomp verplicht vanaf 2023?
Hoe zit het met aardgas vanaf 2023?
Wat moet ik weten over laadpalen?
Heb ik recht op een renteloze lening?
Wat met het hergebruik van afvalwater?
Wanneer ben ik EPB-plichtig?
FAQ

Als (ver)bouwer moet je de nieuwe maatregelen zien als een positief gegeven! Doordat iedereen zich bewust is van de prijs van fossiele brandstoffen, geven we meer aandacht aan hernieuwbare energiebronnen en kiezen we voor energieneutrale woningen. 

Treeco heeft de nodige technologie en tools in huis om het saldo van je energiefactuur tot een minimum te beperken.

Treeco (ver)bouwt groen en duurzaam met oog op de toekomst. Elk project wordt afgewerkt op de energiezuinigste manier en met begrip voor de regelgeving.

2023: energielabel

2023: verplichting hybride warmtepomp

2026: verbod op aardgas

2040: alle woningen energiezuinig

Als je in 2023 een woning met energielabel E of lager koopt, moet je binnen de vijf jaar de nodige inspanningen doen om het naar niveau D te brengen. Hiervoor kan je een renteloze lening verkrijgen.

Je kan het renovatiekrediet afsluiten bij je bank, samen met het afsluiten van een hoofdkrediet voor het verwerven van een woning. Het krediet moet hoofdzakelijk dienen voor de renovatie, of sloop- en heropbouw van de woning.

De kredietinstellingen Argenta, Axa, Bank Van Breda, Bank Nagelmackers, Belfius, Beobank, BNP-Paribas, Credimo, Crelan, DVV verzekeringen, Elantis, Europabank, ING, KBC, Onesto Kredietmaatschappij, Triodos en vdk bank staan klaar om geïnteresseerden te helpen.

Als je de nieuwe maatregelen van de Vlaamse overheid niet respecteert, kun je een boete krijgen. Het bedrag van de boete hangt af van wat je precies niet in orde hebt gemaakt of welke regelgeving je niet hebt gevolgd.

Ja, betonbouw is snel en voldoet aan alle nodige eisen! Beton heeft een gunstige afgifte. Het is koel in warme periodes en warm in koele periodes. De opslag van energie in beton is heel het jaar goed, wat het het ideale materiaal maakt om mee te bouwen. 

Nog vragen over het klimaatplan en de nieuwe regeling? Stel ze aan onze experts!