We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

Alles over systeembouw

Treeco is fan van vernieuwing, van groen en van duurzaam bouwen. We blijven zoeken naar de beste oplossingen voor jou en voor het milieu met oog op de toekomst. Naast traditionele bouw biedt Treeco ook systeembouw aan. Systeembouw klinkt misschien niet zo bekend, het wordt in de volksmond ook wel een prefabwoning genoemd. Wat is dat nu juist, zo’n prefabwoning of systeembouw?

Wat is systeembouw?

Systeembouw is een bouwmethode waarbij er gebouwd wordt volgens een vast systeem. Dit bouwsysteem zorgt ervoor dat een woning een betere kwaliteit heeft en sneller opgeleverd kan worden. Bij de bouw van een systeembouwwoning maken we gebruik van prefabelementen. Die bestaan uit zand, cement en kalk en worden vooraf in een fabriek gemaakt (vandaar, prefab).

Ze worden dus op de werf enkel nog in elkaar gestoken. De systeembouwelementen zijn isolerend waardoor er geen extra isolatie meer nodig is. Dat maakt ze energiezuinig. Bovendien voldoen ze aan de hoogste thermische isolatie-eisen en brandveiligheidseisen.

Systeembouw werf

Waarom kiezen voor systeembouw?

Bespaar ruimte!

Mensen kopen tegenwoordig kleinere bouwgronden omdat het aanbod steeds kleiner wordt. Er is bij een systeembouwwoning minder plaats nodig dan bij een traditionele woning. Daardoor zijn zolders en kelders van een systeembouwwoning leefbaarder, aangezien er minder draagbalken gebruikt worden, en er bovendien minder plaats verloren gaat.

Door er bijvoorbeeld een slaapkamer van te maken of door een leefruimte van je kelder te maken, kunnen die ruimtes beter benut worden. Bovendien heb je meer woning voor dezelfde prijs, wie wil dat nu niet?

Bouwen zonder vertraging

Bouwen volgens systeembouw is niet weersafhankelijk. Alle elementen worden vooraf gemaakt in een fabriek. Zo kan men geen vertragingen oplopen door de weersomstandigheden en zijn er amper uitvoeringsfouten. Een systeembouwwoning kan in 6 maanden tijd instapklaar zijn. Dat is veel sneller dan een traditionele woning.

Moderne afwerking

Systeembouw is voor een moderne stijl de ideale keuze. De meeste systeembouwwoningen worden afgewerkt met crepi of buitenbepleistering. Zo verkrijg je een moderne en strakke look. Er zijn ook andere afwerkingsmogelijkheden zoals steenstrips voor als je geen fan bent van crepi en een traditionele look wilt.

Voor- en nadelen van systeembouw

Elk bouwsysteem heeft zijn voor- en nadelen. We hebben hierboven al enkele voordelen uitgelicht, maar er is meer!

Voordelen

Nadelen

Sneller klaar dan een traditionele bouw.

Meestal enkel moderne afwerking 

Minder uitvoeringsfouten.

Nog vrij nieuw 

Bouw wordt niet beïnvloed door het weer.

Je bent beperkt op architectonisch vlak. Een rond muur is bijvoorbeeld niet mogelijk. 

Meer ruimte voor dezelfde prijs.

Het is soms moeilijk om achteraf nog leidingen, stopcontacten, etc. te monteren

Meer creatieve mogelijkheden in het ontwerp.

Bijbouwen met baksteen is uitgesloten

Milieuvriendelijk.

 

Isolatie is al inbegrepen.

 

Je kent de totale prijs van het gebouw op voorhand

 
Systeembouw werf

Systeembouwwoning met Treeco

Systeembouw is de toekomst in bouwen, en dat weet Treeco maar al te goed. Wil jij energiezuinig, groen en duurzaam bouwen met het oog op de toekomst? Dan ben je bij Treeco aan het juiste adres. Dankzij onze ervaring in systeembouw, groene energie en duurzaamheid is Treeco voor jou de ideale partner om jouw droomwoning te realiseren. 

Bouw met Treeco een systeembouwwoning in amper 5 stappen:

  1. Alles begint met een kennismakingsgesprek waarin onze experts luisteren naar jouw wensen en noden.

  2. Er wordt een eerste ontwerp opgemaakt in overleg met onze architect.

  3. Het totaalbudget van je woning wordt opgemaakt.

  4. Afhankelijk van jouw wensen wordt de binnenafwerking bepaald, welke energievoorzieningen je wenst etc.

  5. Ten slotte wordt er een uitvoeringsdossier gemaakt en kan het echte werk beginnen.
Heb je graag nog wat meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen je met veel plezier verder.

Andere blogposts