We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

Voor- en nadelen van traditioneel bouwen

Traditioneel bouwen is nog steeds een van de meest populaire bouwmethodes. Het biedt tal van voordelen en is niet voor niets de meest gebruikte bouwmethode in België. De bouwmethode is erg degelijk. Traditioneel gebouwde woningen worden steen voor steen gemetseld en er wordt gebouwd met betonnen verdiepingsvloeren. Die zorgen voor een stabiele en veilige fundering, goede akoestiek en isolatie. Doordat traditionele bouw bestaat uit kwaliteitsvolle materialen is deze bouwmethode erg betrouwbaar.

Hoe ziet een traditionele bouw eruit?

Een traditionele woning is opgebouwd uit binnenmuren in snelbouwstenen, een spouw met isolatie en een gevelsteen die steen voor steen gemetseld wordt. Je binnenmuren kunnen met verschillende soorten materialen gemaakt worden: keramiek, cellenbeton, kalkzandsteen of beton. Al die materialen hebben specifieke eigenschappen zoals sterkte, vermogen, isolatie, enzovoort. Aan de buitenkant van die binnenmuren komt een isolatielaag. 

Tussen je binnenmuren en de buitengevel voorziet een traditionele bouw een spouw. Dat is een open tussenruimte van ongeveer 2-3 cm die je bouw beschermt tegen vocht. In die spouw kan nog extra isolatie voorzien worden. 

Voor je buitengevel bestaan er verschillende oplossingen. Buiten het feit dat het mooi moet zijn, heeft je buitengevel ook praktisch nut. Je buitengevel beschermt je woning tegen extreme weersinvloeden zoals regen en wind, wat erg belangrijk is in ons Belgische klimaat. Bij traditionele bouw zijn er qua stijl erg veel mogelijkheden. Er zijn vele kleuren baksteen op de markt. De woning kan verder ook bepleisterd worden of zelfs bestaan uit een combinatie van de twee.

De voor- en nadelen van traditioneel bouwen

Voordelen

Nadelen

Goede isolatie, akoestiek en bescherming tegen vocht

Langere bouwtijd t.o.v. systeembouw

Veel keuze in bouwmateriaal

Duurder dan systeembouw

Makkelijk te renoveren

Zwaardere funderingen nodig door het gewicht van de bouw

Grote vrijheid in het ontwerp

Bouwproces is makkelijk beïnvloedbaar door het weer

Constructies zijn goed bestand tegen het weer, zoals wind en regen

 

Goed bestand tegen brand

 
Traditionele bouw

Traditioneel bouwen met Treeco

Een traditionele woning vraagt vakmanschap. Treeco is daarom de ideale bouwpartner. We werken samen met ervaren vakmannen die kwaliteit nastreven. Onze kundige aannemer zorgt ervoor dat alles in goede banen geleid wordt en dat jij je geen zorgen hoeft te maken tijdens het bouwproces. 

Een traditionele bouw met Treeco wordt binnen de 10 à 12 maanden gebouwd volgens het traditioneel bouwproces. Bouwen met Treeco wil natuurlijk ook zeggen dat we tot het uiterste gaan op het vlak van energiezuinig bouwen. Daarom zorgen onze specialisten ervoor dat je woning voldoet aan alle energie- en isolatienormen. Op vlak van de afwerking bepaal jij zelf in welke mate Treeco betrokken blijft.

Bij Treeco bouw je een traditionele woning in slechts 5 stappen:

  1. Een kennismakingsgesprek
  2. Opmaak van het ontwerp en overleg met onze architect
  3. Opmaak van het totaalbudget van je woning 
  4. Afhankelijk van jouw wensen bepalen we de binnenafwerking
  5. Opmaak uitvoeringssysteem 

En dan kan het bouwen beginnen! Ons team zorgt ervoor dat jij zonder zorgen kan bouwen aan je droomwoning.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder.

Andere blogposts