We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

Alles over traditioneel bouwen met Treeco

Bij Treeco kan je terecht voor de realisatie van een traditionele woning, systeembouw of voor een renovatie. Wij bieden je een 360° aanpak in energietotaal bouwen en renoveren. Duurzaamheid, groen en ecologie staan daarbij altijd centraal. Vandaag gaan we dieper in op traditioneel bouwen met Treeco.

Een traditionele woning scoort heel goed op het vlak van isolatie, akoestiek en bescherming tegen vocht. Door het gebruik van kwaliteitsvolle materialen is deze bouwmethode zeer betrouwbaar en heeft het een levensduur van ruim 100 jaar. Met traditioneel bouwen, ben je zeker van een woning die aan al jouw wensen voldoet. Je kiest zelf het type woning, de indeling, de materialen en de afwerking, en in hoeverre Treeco betrokken blijft in de afwerking van jouw project.

Een overvloed aan mogelijkheden

Een traditionele woning is opgebouwd uit binnenmuren in snelbouwstenen, een spouw met isolatie en een gevelsteen die steen per steen gemetseld wordt. De binnenmuren kan je zelf kiezen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende materialen: keramiek, cellenbeton, kalkzandsteen of beton. Aan de buitenkant van de binnenmuren komt een isolatielaag. Er is altijd een spouw tussen de binnenmuren en de buitengevel.

Wist je dat een spouw jouw woning beschermt tegen vocht? Het is een open ruimte van 2 tot 3 centimeter waar je eventueel extra isolatie in kan plaatsen!

De buitengevel kent verschillende oplossingen. Niet alleen uitstraling is belangrijk, maar praktisch nut speelt zeker ook een grote rol! De buitengevel beschermt de woning tegen extreme weersomstandigheden die het Belgisch klimaat met zich kan meebrengen. Bij de traditionele bouwmethode zijn er op gebied van uitstraling veel mogelijkheden. Er bestaan verschillende kleuren bakstenen en bovendien kan de woning bepleisterd worden of zelfs bestaan uit een combinatie van de twee.

Traditioneel, maar toch duurzaam

Een traditionele woning is zeer duurzaam. Bij duurzaam bouwen streven we naar het omgaan met energie, grondstoffen, water en ruimtes op een verantwoorde manier. Dit doen we door jouw woning te laten voldoen aan alle energie- en isolatienormen. We werken samen met ervaren vakmannen die altijd tot het uiterste gaan om jouw droomwoning te realiseren.

Door duurzaam te bouwen, kan je profiteren van tal van voordelen. Zo zorg je voor lagere energie- en onderhoudskosten, een hoog comfort en een stijging van de waarde van jouw woning! Bij Treeco kunnen wij jou helpen om een energieneutrale woning te bouwen. Neem zeker contact met ons op!

Een traditionele woning in 5 stappen

Het bouwen van een traditionele woning is een gedetailleerd proces dat veel aandacht vraagt. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jouw wensen en budget centraal staan. Daarom werken wij met 5 stappen die ervoor zorgen dat jouw woning een succes wordt!

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Opmaak van het ontwerp in overleg met onze architect
  3. Opmaak van het totaalbudget van jouw woning
  4. Afhankelijk van jouw wensen bepalen we de binnenafwerking
  5. Opmaak uitvoeringsdossier

Hierna kan het bouwen beginnen!

Wat je mag verwachten

Traditioneel bouwen is een proces dat meer tijd kost dan systeembouw. Je mag rekenen op een periode van 10 tot 12 maanden voor het realiseren van jouw project. Met deze bouwmethode ben je zeker dat je voorzien bent van de nodige isolatie en voldoet aan alle energienormen. Kortom, met traditioneel bouwen kan je jouw mooiste dromen waarmaken

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Wij staan altijd voor je klaar met advies.

Andere blogposts