We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

Hoe verloopt de bouw van een betonbouw woning? Bekijk de voortgang van onze werf in Retie

Elke betonbouw woning is net een tikkeltje anders. Dat maakt de woning uniek en zorgt er ook voor dat het stappenplan licht verschilt per woning. Ontdek hoe deze duurzame betonwoning in Retie stap voor stap tot stand komt. Want enkel met de correcte informatie over wat betonbouw nu juist is, kun je een beredeneerde beslissing nemen. 

Treeco Betonbouw werf in Retie
Treeco betonbouw werf in Retie
Stap 1

Bij Treeco beginnen we pas aan de werken als alle veiligheidschecks zijn afgevinkt. We richten elke werf in met oog voor elk detail. Zo verloopt alles vlotjes volgens schema en kunnen we de woning binnen de voorziene termijn opleveren

Treeco betonbouw werf in Retie
Stap 2

Na een laatste check van het terrein zijn we klaar om erin te vliegen. Of beter gezegd, erin te graven. Voor het plaatsen van de fundering voeren we eerst de nodige grondwerken uit. 

Treeco betonbouw woning in Retie
Stap 3

Elke betonwoning is anders. Door de goede stabiliteit van de grond volstond een licht gewapende fundering bij deze woning.  

 

 

 

Treeco betonbouw werf in Retie
Stap 4

Zodra de fundering stevig is, egaliseren we het zandbed en plaatsen we de randbekisting. Daarna kan de vloerplaat gestort worden. De riolering en mantelbuizen voor nutsvoorzieningen zijn al exact op de goede plaats gezet.

Treeco betonbouw werf Retie
Stap 5

Vervolgens plaatsen we een dubbele wapening in de vloerplaat. De stekeinden voor het plaatsen van de prefab betonwanden zijn al zichtbaar. Daar komen in een latere fase de prefab betonwanden op terecht. 

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 6

Als je ons vraagt waar we bij Treeco gelukkig van worden, staat een vers gestorte vloerplaat hoog op iedereen zijn lijstje. De gewapende vloerplaat is klaar om mooi egaal te drogen

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 7

Na voldoende uitharding ontkisten we de vloerplaat. Daarna kunnen we overgaan tot het plaatsen van de prefab betonwanden. 

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 8

Betonproducent en -specialist Kerkstoel levert de prefab betonwanden netjes af op de bouwplaats. Vooraf is nauwkeurig bepaald welke elementen eerst geleverd moeten worden om de montage vlekkeloos te laten verlopen.

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 9

Beton weegt letterlijk een ton. Een zware mobiele kraan is dan ook onmisbaar om de betonwanden te plaatsen.

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 10

Drie op een rij. Het plaatsen van de prefab betonwanden is nu volop aan de gang. 

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 11

Een betonbouw woning dankt zijn sterkte aan de perfect afgemeten aaneenschakeling van alle elementen. Om de wanden exact op de juiste plaats te houden, gebruiken we diagonale schoren.

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 12

Onze ervaren mensen controleren voortdurend de juiste maatvoering zodat alles exact past. 

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 13

Wist je dat een betonwoning de primus van de klas is op vlak van E-peil? Dat komt deels door het dikke pakket PU-isolatie. Kiezen voor betonbouw is met andere woorden kiezen voor een lagere energiefactuur

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 14

Om de woning nog steviger te maken, storten we beton tussen de isolatie en de buitenschil. Zo ontstaat er een massieve constructie die tegen een serieus stootje kan. 

Treeco betonbouw woning Retie
Stap 15

De contouren van de woning op het gelijkvloers worden zichtbaar. Benieuwd hoe de werken vorderen? Houd onze socials en website goed in de gaten. 

Begint het al te kriebelen na het zien van deze mooie voortgang? Laat je nog meer inspireren op onze realisatiespagina of via onze inspiratiegids. Of neem meteen contact met ons op als je met vragen zit. We beantwoorden al je vragen met veel plezier

Andere blogposts