We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

De stappen van een betonbouwwoning: bekijk de voortgang van onze werf in Ham

Onze betonbouw werf in Ham krijgt steeds meer vorm. In deze blog ontdek je hoe deze duurzame betonwoning stap voor stap tot stand komt. Daarnaast geven we je ook graag meer informatie over wat betonbouw nu juist is en welke voordelen deze bouwtechniek ook voor jou kan hebben. 

Betonbouw stap 10

Wat is betonbouw?

Bouwen in beton is een steengoede keuze. Als je gaat bouwen in beton, bestaat de ruwbouw van de woning volledig uit beton. Die betonplaten zijn vaak al op voorhand in de fabriek gegoten. Het zijn dus als het ware kant-en-klare bouwelementen die al voorzien zijn van de nodige leidingen, isolatie, afwerking. Door middel van speciale verbindingen worden de elementen aan elkaar verbonden en wordt de woning in sneltempo opgebouwd.

Het voordeel van bouwen in beton is dat het materiaal in verschillende vormen en texturen gegoten kan worden, die mee de unieke afwerking bepalen. Een betonwoning is met andere woorden een energiezuinige woning die ook op vlak van design en ruimtelijkheid andere bouwstijlen aftroeft. 

Wat zijn de voordelen van betonbouw?

Klinkt betonbouw jou als toekomstmuziek in de oren? Dan kunnen volgende voordelen je misschien helemaal over de streep trekken. Betonbouw heeft namelijk een serieuze streep voor op andere bouwtechnieken. We zetten ze hieronder even op een rijtje: 

  • Je bespaart een hoop op verwarmingskosten.
  • Je bouwt erg duurzaam en flexibel.
  • De woning is voorzien van de nodige isolatie.
  • De woning is voorzien van de nodige energietechnieken.
  • Eenvoudige koppeling met hernieuwbare energiebronnen
  • Je woning is binnen enkele weken opgebouwd.
  • De woning is compleet afgewerkt want er is geen bepleistering nodig voor de binnenwanden.
  • Het is een goedkope bouwmethode.
  • De woning voldoet aan de recentste EPB-normen.
  • Een betonwoning heeft veel afwerkingsmogelijkheden

Betonbouw: van plan naar uitvoering in slechts enkele weken tijd

Beelden zeggen natuurlijk meer dan 1000 woorden. Hieronder ontdek je stap voor stap hoe onze werf in Ham tot stand kwam. We lichten alvast een tipje van de sluier: het resultaat mag er zijn! 

Betonbouw stap 1
Stap 1

Een goede werf begint… met het plaatsen van een werfbord. Maar als all-in bouwpartner begint ons verhaal al vroeger. Vooraf bepalen we in een kennismakingsgesprek hoe we een pasklaar antwoord kunnen bieden op jouw noden en wensen

Betonbouw stap 2
Stap 2

Safety firstEen veilige en goed ingerichte werf spreekt voor zich bij Treeco. Daarom richten we de werf in met oog voor elk detail. Zo zijn we zeker dat alles op rolletjes loopt en de woning binnen de voorziene termijn wordt opgeleverd

Betonbouw stap 3
Stap 3

Meet je het, dan weet je hetBetonbouw is een soort van systeembouw. Het is dus een kwestie van alle elementen perfect in elkaar te laten passenOm er zeker van te zijn dat alles tot op de millimeter past, duiden we de maatvoering rondom de woning aan. 

 

Betonbouw stap 4
Stap 4

De uitdrukking “staan als een huis” kunnen we bij deze werf letterlijk nemen. Een betonwoning vraagt door zijn gewicht namelijk een stevige fundering

In deze fase plaatsen we de wapening en randbekisting voor de vloerplaat.

Betonbouw stap 5
Stap 5

Op de stevige fundering storten we vervolgens de vloerplaat. Perfect egaal, net een biljarttafel. 

Als je trouwens goed kijkt, zie je op de achtergrond ook de vloerplaat van het poolhouse blinken. 

Bij Treeco beperken we ons niet tot de woning zelf, maar ook bijgebouwen nemen we met de nodige aandacht voor onze rekening.   

Betonbouw stap 6
Stap 6

Voor het plaatsen van de wanden gaan precisie en vakmanschap hand in hand. Dat resulteert in loodrechte wanden. Eerst natuurlijk nog even dubbelchecken met het nodige meetmateriaal .

Wist je trouwens dat de wanden niet noodzakelijk in een betonlook moeten blijven? Je kan de woning ook perfect afwerken met klassieke gevelsteen, pleisterwerk of in combinatie met beplanking

Betonbouw stap 7
Stap 7

Ook langs de achterkant krijgt de werf steeds meer vorm. 

Rechts zie je de opbouw van het bijhorende poolhouse

 

betonbouw Treeco
Stap 8

Wie dacht dat een betonbouw woning niet kan baden in het licht, heeft het mis. In de wanden werden grote raamopeningen uitgespaard.

Een productie op maat is daarbij zeer belangrijk. Hoe meer licht, hoe meer vreugde, toch? 

Betonbouw stap 9
Stap 9

Dat begint er al op te lijken. De contouren van de woning worden zichtbaar. De finale fase kan stilaan ingezet worden. 

Om de laatste loodjes tot een goed einde te brengen is een mobiele kraan onmisbaar op de werf. Want die laatste loodjes wegen letterlijk zwaar. 

Betonbouw stap 10
Stap 10

Een betonbouw woning zit ingenieus in elkaar. Op dit beeld langs de achterzijde zie je de schuine schoren die dienen om de wanden op hun plaats te houden. 

Het woud van verticale stempels is nodig om de verdiepingsvloer te ondersteunen tot na het storten van de druklaag.

Zodra dat gebeurd is, worden de verticale stempels weggehaald en staat de woning als een huis. 

Betonbouw stap 11
Stap 11

Met de plaatsing van de bovenverdieping is de ruwbouw afgerond

Ook in de volgende fase, namelijk de afwerking, treedt Treeco op als partner voor de plaatsing van de nodige installaties

Begint de baksteen, of beter gezegd, het beton in je maag te kriebelen na het zien van deze mooie voortgang? Laat je nog meer inspireren op onze realisatiespagina of via onze inspiratiegids. Of neem meteen contact met ons op als je met vragen zit. We beantwoorden al je vragen met veel plezier

Andere blogposts