We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

Een moderne woning bouwen

Een moderne woning bouwen, wat houdt dat juist in? De termen ‘moderne woning’ en ‘moderne woningbouw’ komen vaak voor wanneer men spreekt over een huis bouwen. Maar wat is een moderne woning nu precies? Je kan het omschrijven als een combinatie van twee aspecten: esthetiek en energiezuinige technieken.

Esthetiek

De uitstraling van een woning is enorm belangrijk, en dat is bij moderne woningbouw niet anders. De strakke lijnen, vernieuwende materialen, sobere elementen, symmetrie en grote glaspartijen vormen het geheel van een moderne woning. Mee zijn met de nieuwste stijlen, technieken en materialen van het moment is misschien wel het belangrijkste van moderne woningbouw.

Duurzaam bouwen

Meer dan design

Een moderne woning moet er niet alleen mooi uitzien, ze moet ook functioneel zijn en helemaal op maat van jouw wensen! Alleen zo gaan design en functionaliteit hand in hand, want jij verdient een woning die bij je past. Je gaat er tenslotte nog jaren in wonen!

Bij het ontwerp moet er dus rekening gehouden worden met de functionaliteiten binnen het design, maar ook met het nodige comfort door het voorzien van isolatie- en ventilatiesystemen, grote raampartijen, platte daken, en meer. Zo verlaag jij eenvoudig je energiefactuur, en geniet je van ongeëvenaard comfort. 

Daarnaast is het belangrijk dat jouw design ook future proof is. Je wilt je woning niet na twee jaar alweer moeten verkopen. Net daarom is een moderne woning interessant. Je bouwt namelijk met het oog op de toekomst, met duurzame materialen, innovatieve ventilatiesystemen en een slimme ruimtelijke indeling.

Bij het bouwen van een moderne woning zijn de volgende aspecten belangrijk:

  • Energiezuinige woning
  • Ecologisch en milieuvriendelijk
  • Bijna-energieneutrale woning (BEN)
  • Een landelijke of moderne architectuur
  • Duurzame en tijdloze materialen
  • Nieuwe woning met zicht op de toekomst
  • Een modern huis dat voorzien is op de groei van je gezin
  • Indeling volgens jouw wensen en behoeften

Op basis van jouw dromen en verwachtingen zetten we het idee om tot een concreet plan, dat we daarna kunnen uitvoeren.

Modern en ecologisch

Naast het esthetische aspect spelen de technieken een zeer belangrijke rol in een moderne woning. Betonbouw is hier een uitstekend voorbeeld van! Een betonwoning wordt zodanig geïsoleerd dat alle koudebruggen uitgesloten zijn, en voorzien zijn van een geschikt ventilatiesysteem. Ook hernieuwbare energiesystemen, zoals warmtepompen en zonnepanelen, zijn niet weg te denken bij een moderne woning. Want modern bouwen is energiezuinig bouwen.

Wil jij een modern huis bouwen dat klaar is voor de toekomst? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan woon jij binnenkort misschien wel in het moderne huis van jouw dromen!

Andere blogposts