We zijn met vakantie van 1 april tot en met 10 april. 

De voordelen van systeembouw

Systeembouw, ook wel prefab bouw genoemd, is een veelgebruikte manier van bouwen. Deze methode maakt gebruik van prefabelementen bestaande uit zand, cement en kalk die op de werf zelf worden in elkaar gestoken. Hier zijn een hoop voordelen aan verbonden die we vandaag gaan bespreken. 

De voordelen van systeembouw

Milieuvriendelijk

Samen met Treeco bouwen, is kiezen voor duurzaamheid en het milieu. Onze huizen gebouwd met systeembouw hebben steeds de laagste energiewaardes met een E-peil van < E20.  Met deze bouwmethode kan je dus zonder problemen een bijna-energieneutraal huis bouwen. Zo ben je zeker van zuinigheid en een huis dat voldoet aan alle huidige normen voor nieuwbouwprojecten.

Systeembouw Sint-Truiden

Binnen 6 tot 8 maanden instapklaar

Het spreekt voor zich dat de daadwerkelijke bouwtijd bij systeembouw aanzienlijk korter is dan bij traditioneel bouwen. Alle grote onderdelen worden als een bouwpakket aangeleverd op de werf zelf en ter plekke in elkaar gestoken. 

Om van een ontwerp tot een instapklare woning te gaan, mag je ongeveer op 6 tot 8 maanden rekenen.

Bouwen in alle vrijheid

Vierkante blokken zijn verleden tijd. Met systeembouw is zoveel meer mogelijk! Fabrikanten bieden nu een uitgebreid portfolio van verschillende woontypes aan. Je hebt soms ook de mogelijkheid om een aantal woningen van de fabrikant te bekijken. Bovendien kunnen de ontwerpen vaak aangepast worden aan individuele eisen. 

Het bouwen zelf verloopt ook zeer vlot. Omdat de muren in een fabriek worden gefabriceerd, kunnen slechte weersomstandigheden geen roet in het eten gooien. De kans op fouten is miniem aangezien de onderdelen zo goed als klaar op de werf aankomen. 

Uitstekende kwaliteit

Bouw je een woning met systeembouw? Dan ben je zeker van uitstekende kwaliteit. Bovendien is de isolatie reeds verwerkt in de gebruikte materialen. Het doet dus zeker niet onder aan traditioneel bouwen. 

Systeembouw zorgt ook voor minder werfafval omdat alle elementen gebruiksklaar worden afgeleverd.

Systeembouw werf

Prijs verandert bijna niet

Je weet van tevoren precies waar je op kan rekenen. Zowel qua tijdsduur als de kosten. 

Het is wel heel belangrijk dat je in de voorbereidende fase goed je wensen en aandachtspunten doorgeeft want eens de onderdelen gefabriceerd zijn, is het moeilijk om nog wijzigingen te doen tijdens het opbouwen. Hou je je dus aan het ontwerp dan blijft de prijs bijna onveranderd en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. 

En de nadelen dan?

Net zoals andere bouwmethodes heeft systeembouw ook een aantal nadelen.

Omdat de prefabelementen nogal een grote omvang kunnen hebben, is hier vaak aangepast transport voor nodig. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Op de bouwlocatie moet ook een kraan voorzien worden die de panelen op zijn plaats hijst. 

Ga je binnenkort een huis bouwen? Dan kan je systeembouw zeker overwegen. Bij Treeco bouwden we al verschillende groene en duurzame huizen met deze bouwmethode. Stuk voor stuk mooie realisaties die je hier kan bekijken.

Wil je meer weten over de oplossingen die wij aanbieden, of wil je graag een kennismakingsgesprek?

Andere blogposts